תבשיל קדרה וירקות שורש
היין האדום,ירקות השורש וקוביות חזה האווז המעושן אחראים לטעמים העמוקים של הקדרה כולה.
חומרים ל4-6 מנות:
1/4 כוס שמן זית
750 גרם – 1 ק"ג נתח בשר רזה לצלי (למשל כתף) חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
2 בצלים חתוכים לשמיניות (או 6 בצלים קטנים שלמים)
1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
2 כוסות יין אדום ייבש טוב וחם
2 עלי דפנה
1 כף פפריקה מתוקה
3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
3 גבעולי סלרי פרוסים בעובי 3 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחצוי
2 קולורבי מקולפים וחתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3 שיני שום חתוכות
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
צרור קטן של עלי טימין
צרור קטן של עלי רוזמרין
צרור קטן של עלי פטרוזיליה
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות מים רותחים
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
למרינדה:
1/3 כוס שמן זית איכותי
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן פרוס לפרוסות דקות
1 כפית טימין
1 עלה דפנה
1 גזר פרוס לפרוסות דקות
1/3 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה בקערת זכוכית. משרים את נתחי הבשר בתוך המרינדה. מניחים לבשר לעמוד 24 שעות במקרר.
1.מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2.מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים היטב בנייר סופג.
3.מחממים סיר על להבה גבוהה. מוסיפים שמן ומחצית מקוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד לסגירה. מוציאים לצלחת ומטגנים את הבשר שנותר. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים בצל כרישה ושום ומטגנים כ-2 דקות.
4.יוצקים יין ו-2 כוסות מים. מוסיפים עלי דפנה, מתבלים בפפריקה, כמון, ועשבי תיבול. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי או שלושת רבעי שעה בסיר לחץ.
5.במידה ואנחנו משתמשים בסיר לחץ, נקרר את הסיר מתחת לברז עד שאפשר יהיה לפתוח את הסיר ונסיר את המכסה.
6.מוסיפים לסיר את הירקות, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה (או חצי שעה בסיר לחץ) נוספת עד שהבשר והירקות רכים.
7.מוסיפים את קוביות חזה האווז המעושן ומבשלים עוד רבע שעה.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים.