ענת גרינברג – רפואה טבעית ענת גרינברג – רפואה טבעית
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
ראשי » טיפים ומתכונים » שטרודל תפוחים טבעוני מקמח כוסמין מלא

שטרודל תפוחים טבעוני מקמח כוסמין מלא

שטרודל תפוחים מקמח כוסמין מלא

מרכיבים לשטרודל אחד גדול או שניים קטנים

לבצק

1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא מנופה

2 כפות סוכר קנים

חצי כפית מלח

5 כפות שמן זית

¾ כוסות מים

שמן זית לשימון הבצק

למילוי

3 כפות שמן קוקוס

5  תפוחים מקורצפים לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות ומעורבבים עם מיץ מחצי לימון למניעת השחרה

1 כוס אגוזים קצוצים

3/2 כוס צימוקים

חצי כוס סוכר

1 כפית גדושה קינמון

אופן ההכנה

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר, המלח והשמן ומערבבים בעזרת כף נוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את מרבית המים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק שאינו דביק אבל גם לא יבש מדי
  3. לשים היטב 10 דקות. מעבירים למשטח חלק ומקומח, לשים וחובטים את הבצק כנגד המשטח כדי להגביר את גמישותו. לחילופין אפשר לעשות זאת במיקסר.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומשמנים אותו היטב. מניחים בקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות – שתתרום גם היא לגמישות הבצק.
  5. בינתיים מכינים את המלית. מחממים את שמן הקוקוס במחבת שטוחה וגדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-5 דקות עד לריכוך חלקי. מוסיפים את האגוזים והצימוקים מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-2 דקות. מכבים את האש. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה כדי להיפטר מנוזלים מיותרים ומצננים היטב במקרר.
  6. מקמחים נייר אפיה, מניחים עליו את כדור הבצק ומרדדים ליריעה מלבנית ארוכה ודקה מאוד.
  7. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק המרודד לתבנית אפייה.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות, רצוי במצב טורבו.
  9. מטפטפים על הבצק מעט שמן קוקוס מומס באמצעות מברשת. (לא למרוח אותה, כי הבצק דק מאוד ועלול להיקרע).
  10. מפזרים על הבצק את תערובת התפוחים ומשאירים כמה ס"מ בשוליים.
  11. מרימים את השוליים הארוכים של הבצק ומקפלים אותם על המילוי, כמו בהתחלת גלגול של רולדה.
  12. אוחזים בקצוות נייר האפייה בצד שבו התחלנו לגלגל את הבצק, ומרימים אותו לאט לאט. הבצק יתחיל להתגלגל לרולדה. מושכים את הנייר כך שהבצק שוב קרוב אלינו, ומרימים אות שוב. חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק מגולגל. מקפידים שבסיום הגלגול קצה הבצק (ה"תפר") יהיה בחלקו התחתון.
  13. מהדקים את הקצוות וחותכים מהם את הבצק המיותר.
  14. מטפטפים על השטרודל מעט שמן קוקוס, ומפזרים עליו סוכר קנים וקינמו.
  15. מכניסים לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-190 מעלות.
  16. אופים 30-25 דקות, עד שהשטרודל משחים.
« הקודם
הבא »
3 תגובות
  1. נטליה 22 במרץ 2018 בשעה 18:36 הגב

    עשיתי …והתמכרנו…..טעים אין מילים.לעשות פשוט מאוד. חברי.

  2. נועה 27 במאי 2018 בשעה 14:38 הגב

    יצא מעולה. יצאה לי יותר מידי מלית..פעם הבאה אעשה חצי ממנה
    תודה רבה על המתכון

    • ענת גרינברג 5 ביוני 2018 בשעה 10:10 הגב

      בשמחה (-:

השארת תגובה

ביטול

ענת מתארחת אצל נעמה
לייעוץ וזימון תורים – מלאו את הטופס
הצטרפו אלינו בפייסבוק :)
התמחויות
  • בישול בריא
  • צמחי מרפא
  • תזונת ספורט
  • טיפול בסרטן
  • טיפול בהתמכרויות
  • טיפול בילדים
הטיפולים
  • נטורופתיה ותזונה בריאה
  • צמחי מרפא
  • רפלקסולוגיה
  • טיפול בפרחי באך
  • דמיון מודרך
  • ארומתרפיה
  • אירידיולוגיה
זכויות יוצרים ל ענת גרינברג - רפואה טבעית. כל הזכויות שמורות. טלפון: 054-5242423
We WordPress
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס