צמחוני
פקיילה – מאכל טוניסאי לשבועות – תבשיל תרד ושעועית לבנה בבישול ארוך
חג השבועות, חג המסמל את גיבושנו כעם אחד, עם ישראל, נקרא גם חג הקציר על שם קציר החיטים שבאותה תקופה,
קציצות תפוח אדמה בטטה ועלי מנגולד
קציצות תפוח אדמה בטטה ועלי מנגולד קציצות ירק טעימות ובריאות, אפשר לטגן או לאפות בתנור. מובאות כאן בגרסא צמחונית עם
פסטה פנה מחיטה מלאה עם ברוקולי ועגבניות מיובשות
פסטה פנה מחיטה מלאה עם ברוקולי ועגבניות מיובשות דוגמא למוקפץ ים תיכוני, העושה שימוש בעגבניות מיובשות בשמן. ניתן לגוון
פלפלים ממולאים אורז מלא עדשים ואוכמניות
פלפלים ממולאים אורז בסמטי מלא, עדשים ואוכמניות מנה עשירה בחלבון מלא בזכות השילוב של אורז בסמטי מלא ועדשים. ניתן להחליף
כרוב ניצנים מוקפץ בנוסח פרובאנס
כרוב ניצנים מוקפץ בנוסח פרובאנס מרכיבים: 1 שקית כרוב ניצנים קפוא 1 בצל סגול קצוץ דק 4 שיני שום מעוכות
קציצות כרישה (פראסה) כשרות לפסח
מצרכים: 4 כרישות (החלק הלבן בלבד) שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות 2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים ומקולפים 1 בצל בינוני
כרובית בטחינה
חומרים: 1 כרובית מפורקת לפרחים מיץ מ-2 לימונים קליפה מגורדת מ-1 לימון 3-4 שיני שום פרוסות 1/2 כוס טחינה גולמית
סלק צלוי במילוי עדשים ירוקות וחיטת כוסמין
חומרים ל-12 מנות: 12 סלקים קטנים 1 ק"ג מלח גס 1 חבילת חיטת כוסמין מסדרת 10 דקות של סוגת חצי
פשטידת ברוקולי ובצל ללא מוצרי חלב
מצרכים: 3 בצלים גדולים קצוצים 3 פרחי ברוקולי גדולים מפולחים לפרחים קטנים (כ-300 גרם) 2 קישואים מגוררים וסחוטים מהמים שלהם
אורז מלא עם שעועית מאש ופטריות
חומרים: 1 כוס אורז מלא 2 וחצי כוסות מים רותחים 3 כפות שמן זית 4 שיני שום פרוסות