ענת גרינברג – רפואה טבעית ענת גרינברג – רפואה טבעית
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
ראשי » טיפים ומתכונים » פלפלים ממולאים אורז מלא עדשים ואוכמניות

פלפלים ממולאים אורז מלא עדשים ואוכמניות

פלפלים ממולאים אורז בסמטי מלא, עדשים ואוכמניות

 מנה עשירה בחלבון מלא בזכות השילוב של אורז בסמטי מלא ועדשים. ניתן להחליף את האורז המלא באורז פרא או אורז אדום.

 מרכיבים:

  • 2 בצלים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז בסמטי מלא שטוף ומסונן
  • 1 כוס עדשים חומות/ירוקות שטופות ומסוננות
  • צרור שמיר
  • 4 עגבניות
  • ¾  כוס אוכמניות מיובשות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 12 פלפלים אדומים

החומרים לרוטב:

  • 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • 4  עגבניות מגוררות גס
  • 2 גזרים קלופים ומגוררים גס
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 3  כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת האורז: משרים את האורז המלא לשעה במים קרים. מרתיחים 3 כוסות מים עם כפית שטוחה מלח, מכניסים את האורז ומבשלים כ-40 דקות. מעבירים את האורז דרך מסננת ומניחים בקערה.
  2. הכנת העדשים: משרים את העדשים ל-3 שעות במים קרים. מעבירים לסיר, מוסיפים מים לכיסוי העדשים (לא להוסיף מלח כי זה מעכב את התרככות העדשים) ומבשלים עד לריכוך (כ-20-30 דקות). מעבירים את העדשים דרך מסננת ומניחים בקערה.
  3. קוצצים את הבצלים דק. מטגנים במחבת גדולה ב-2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים.
  4. קוצצים את השמיר ואת העגבניות ומוסיפים למחבת.
  5. מוסיפים גם את האוכמניות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  6. מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את תוכו. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומכסים בראש הפלפל. מסדרים את הפלפלים עומדים בסיר.
  7. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר מסביב לפלפלים וגם בעזרת כף על הפלפלים ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך כשעה.

« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

ענת מתארחת אצל נעמה
לייעוץ וזימון תורים – מלאו את הטופס
הצטרפו אלינו בפייסבוק :)
התמחויות
  • בישול בריא
  • צמחי מרפא
  • תזונת ספורט
  • טיפול בסרטן
  • טיפול בהתמכרויות
  • טיפול בילדים
הטיפולים
  • נטורופתיה ותזונה בריאה
  • צמחי מרפא
  • רפלקסולוגיה
  • טיפול בפרחי באך
  • דמיון מודרך
  • ארומתרפיה
  • אירידיולוגיה
זכויות יוצרים ל ענת גרינברג - רפואה טבעית. כל הזכויות שמורות. טלפון: 054-5242423
We WordPress
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס