פלפלים ממולאים אורז בסמטי מלא, עדשים ואוכמניות
מנה עשירה בחלבון מלא בזכות השילוב של אורז בסמטי מלא ועדשים. ניתן להחליף את האורז המלא באורז פרא או אורז אדום.
מרכיבים:
- 2 בצלים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס אורז בסמטי מלא שטוף ומסונן
- 1 כוס עדשים חומות/ירוקות שטופות ומסוננות
- צרור שמיר
- 4 עגבניות
- ¾ כוס אוכמניות מיובשות
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 12 פלפלים אדומים
החומרים לרוטב:
- 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
- 4 עגבניות מגוררות גס
- 2 גזרים קלופים ומגוררים גס
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- הכנת האורז: משרים את האורז המלא לשעה במים קרים. מרתיחים 3 כוסות מים עם כפית שטוחה מלח, מכניסים את האורז ומבשלים כ-40 דקות. מעבירים את האורז דרך מסננת ומניחים בקערה.
- הכנת העדשים: משרים את העדשים ל-3 שעות במים קרים. מעבירים לסיר, מוסיפים מים לכיסוי העדשים (לא להוסיף מלח כי זה מעכב את התרככות העדשים) ומבשלים עד לריכוך (כ-20-30 דקות). מעבירים את העדשים דרך מסננת ומניחים בקערה.
- קוצצים את הבצלים דק. מטגנים במחבת גדולה ב-2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים.
- קוצצים את השמיר ואת העגבניות ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים גם את האוכמניות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
- מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את תוכו. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומכסים בראש הפלפל. מסדרים את הפלפלים עומדים בסיר.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר מסביב לפלפלים וגם בעזרת כף על הפלפלים ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך כשעה.