ארוחת צהריים ביתית מהירת הכנה טעימה מאוד ובריאה. בקשו ממוכר הדגים שיפלט לכם 2 דגי דניס יפים, קחו אותם הביתה והכינו בעשר דקות.
מצרכים:
4 פילה דניס
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף שמן זית
לרוטב:
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
4 שיני שום קצוצות דק
4 כפות רוטב סויה
4 כפות לימון
2 כפיות סילאן
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה:
1. מייבשים היטב את הדגים. ממליחים ומפלפלים.
2. מחממים שמן זית במחבת, מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ומטגנים כ- 5 דקות עד שהשוליים של הדגים עשויים. הופכים את הדגים מחכים 1 דקה ומכבים את האש. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה.
3. באותה מחבת מוסיפים את השום ופלפל הצ'ילי ומטגנים 1-2 דקות (להיזהר שלא יישרף), מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד, הסילאן, הלימון ורוטב הסויה ומערבבים. מחכים 2 דקות ומסירים מהאש.
4. שופכים את הרוטב החם מעל הדגים, מקשטים בעלי פטרוזיליה/כוסברה ומגישים עם אורז בסמטי מלא.