חומרים ל-12 מנות:
12 סלקים קטנים
1 ק"ג מלח גס
1 חבילת חיטת כוסמין מסדרת 10 דקות של סוגת
חצי כוס עדשים ירוקות שטופות
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
1 כף רכז רימונים
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- שוטפים היטב את הסלקים השלמים, על קליפתם. מייבשים ועוטפים בשמן זית. מפזרים מלח גס על תבנית שרופדה בנייר אפייה, ומניחים עליו את הסלקים. מכסים בנייר אפיה ומעליו ניר כסף וצולים במשך כשעה וחצי, עד שהסלקים רכים לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט.
- מכניסים את חיטת הכוסמין והעדשים לסיר, מכסים במים בנדיבות, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש נמוכה כ-40 דקות, עד שהעדשים והחיטה רכים אך עדיין נגיסים.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החיטה והעדשים המבושלות. מוסיפים מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מניחים למשך 5 דקות לספיגת הטעמים.
- ממלאים את הסלקים: חותכים לרוחב את חלקם העליון של הסלקים, שישמש כ"מכסה". באמצעות סכין חדה או כף פריזיאן מרוקנים בעדינות את הסלק. ממלאים את בסלט החיטה והעדשים, מזלפים מעט שמן זית, ומניחים מעל את ה"מכסה".
- ניתן לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
- מגישים עם רוטב טחינה.
לרוטב טחינה:
מרכיבים:
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1 שן שום כתושה
מיץ מלימון אחד
½ כפית מלח
1 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבבים במרץ את הטחינה, מיץ לימון, שום ומלח. מוסיפים בהדרגה מים ומערבבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. בדרך כלל נדרשת 1 כוס מים.