סלט סלק, גזר ונבטי חמנייה ברוטב ג'ינגר
נבטי חמנייה הם נבטים ירקרקים בגודל ובעובי בינוני, עם עלים ירוקים כהים גדולים וטעם אגוזי מופלא של גרעיני חמניות. הם מעולים בסלטים ובכריכים – בייחוד עם אבוקדו ואגוזים. כדאי מאוד להוסיף אותם גם לגבינות רכות, בעיקר לגבינות עזים.
הם מאוד בריאים – מכילים חומצות שומן הכרחיות מסוג אומגה 6 ועשירים בוויטמינים E ,D וקומפלקס B, חומצה פולית וחומצה פנטוטנית (היעילה להתמודדות עם מצבי מתח). בנוסף, הם מכילים גם כמויות משמעותיות של סידן ומינרלים חיוניים.
הסלק –מועיל בריפוי אנמיה ובטיהור הדם, מגן על הגוף מפני סרטן ומחלות כרוניות ומסייע לעיכול תקין בעיקר בבעיות של עצירות. מומלץ להשתמש בסלק מגורד, קל מאוד להכנה ושומר על הערכים התזונתיים של הסלק.
הסלט קל מאוד להכנה. את כל הסלט ללא נבטי החמניות אפשר להכין יום קודם. כשהאורחים מגיעים אנחנו מוסיפים את נבטי החמנייה. חצי בערבוב לתוך הסלט וחצי לקישוט מעל הסלט.
החומרים:
4 גזרים בינוניים קלופים
3 סלקים טריים מקולפים
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
¼ כוס מיץ מלימון טרי
5 כפות שמן זית
1 כוס נבטי חמנייה טריים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
סוכר לאיזון הטעם
אופן ההכנה:
1. מגרדים גס את הגזר ואת הסלק בפומפייה. מכניסים לקערה ומערבבים עם הזנגוויל המגורד.
2. מערבבים בקערית קטנה את השמן, הלימון, המלח, הפלפל ומעט סוכר לאיזון הטעם.
3. שופכים את הרוטב על הגזר והסלק ומערבבים.
4. טועמים ומאזנים את הטעם עם מלח וסוכר לפי מתיקות הירקות.
5. לפני ההגשה מערבבים לתוך הסלט בעדינות את נבטי החמנייה