סלט בריאות עם אטריות שעועית ברוטב ויאטנמי
החומרים ל-8-6 מנות:
לסלט:
1 שקית (200 גרם) אטריות שעועית מושרות במים חמים כ-10 דקות. לצורך ההשרייה כדאי להשתמש בקערה ענקית – אטריות השעועית מגיעות בגוש, וכשהן לא מבושלות הן בלתי ניתנות להפרדה. ההשרייה במים רותחים מרככת ומבשלת אותן
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים דקים
1 חבילת נבטים
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות
4 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים דקים
1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
חופן קטן של עלי נענע
חופן קטן של עלי בזיליקום
1/2 כוס בוטנים מלוחים גרוסים גס
לרוטב:
1/4 כוס מיץ ליים או לימון
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מים
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר קנים
2 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים – החלק הלבן והירוק בלבד
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים דקיקים (לא חובה)
ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה ומשהים עד שהסוכר נמס.
- מסננים את האטריות מהמים ומעבירים לקערה עם הרוטב. מוסיפים גזר, נבטים, כרוב, בצל ירוק וכוסברה ומערבבים.
- מפזרים מעל הסלט עלי נענע, בזיליקום ובוטנים ומגישים.
נראה לי מצוין, מכינה מחר לאורחים, לצהריים. תודה!!
בכיף!