מרק לבן עדין
מרק חורפי, לבן ומרגיע. פשוט מאוד להכנה. בתוספת של שעועית מאש וגריסי הפנינה אנו מקבלים תחליף קל לעיכול ומזין לחמין הכבד של החורף.
חומרים ל-8 איש:
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) קטנות שטופות וקצוצות
3 פקעות שומר שטופות וקצוצות
4 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
2/1 כוס גריסי פנינה
1 כוס שעועית מאש שעברה השרייה במשך לילה
10 כוסות מים
2 כפות שמן זית
1 כפית קימל טחון
1 כפית מלח ים גס
עלי טרגון קצוצים
פלחי לימון להגשה
אופן הכנה:
- מחממים שמן זית ומאדים את הבצל, הכרישות והסלרי בסיר מכוסה לחמש דקות.
- מוסיפים את השומר והמלח, מערבבים ומאדים שוב לחמש דקות בסיר מכוסה.
- מוסיפים את המים, קימל טחון, גריסי פנינה ושעועית.
- מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה. מוסיפים עלי טרגון קצוצים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים מיד עם פלחי לימון.