מרק וייטנאמי
אפשר להחליף את הטופו בחזה עוף או נתח שייטל בקר.
מצרכים:
לסופריטו:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק מאוד
1 גזר קצוץ דק מאוד
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
1 גבעול סלרי קצוץ דק מאוד
7 כוסות מים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר דק
2 שיני שום מעוכות וקצוצות דק
1 כף רוטב דגים
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות דבש
1/8 כפית קינמון טחון
1/8 כפית ציפורן טחון
1 כוכב אניס
1 פלפל צ'ילי אדום קטן קצוץ דק (אופציונאלי)
רבע כרוב קטן, חתוך לרצועות דקיקות
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקות
15 גרם נבטי ברוקולי
8 פטריות שיטאקי פרוסות דק
150 גרם אטריות אורז דקות
300 גרם טופו חתוך לקוביות
להגשה:
1 צנון מגורר דק
3 כפות כוסברה,קצוצה
3 כפות בזיליקום, קצוץ
פלחי לימון או ליים
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות על פי הוראות האריזה. מסננים.
- מכינים את הסופריטו: בסיר המרק מחממים שמן זית ומטגנים בהזעה (אש נמוכה, מכסה סגור) בצל, גזר, סלרי ושורש פטרוזיליה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את המים, הג'ינג'ר, הקינמון והציפורן, כוכב האניס, השום, רוטב הדגים, הדבש ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את כל הירקות, הפלפל החריף, הטופו והאטריות ומבשלים 5 דקות.
- מסירים מהאש, טועמים ומשפרים תיבול. מוציאים את כוכב האניס.
- מחלקים למנות,זורים על כל מנה מעט צנון מגורר, כוסברה ובזיליקום קצוצים ומגישים עם פלח לימון.