מאפה ברוקולי וריקוטה על מצע בורגול
מצרכים:
500 גר ריקוטה (2 חבילות) 5%
4 ביצים מופרדות
500 גר פרחי ברוקולי
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל ,מוסקט טחון
מעט שמן זית
150 גר בורגול עבה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ,מאדים במים רותחים את פרחי הברוקולי כ 3 דקות ומצננים במים קרים.
בקערה ניפרדת יוצקים 1/2 ליטר מים רותחים על הבורגול מניחים לבורגול לספוג את המים כ -10 דקות ומסננים וסוחטים את עודפי המים .
את הבורגול החלוט מפזרים בתחתית התבנית ומתבלים במלח ,פלפל ומעט שמן זית ומהדקים לתבנית.
בקערה מערבבים את הריקוטה עם חלמוני הביצים מלח פלפל מוסקט ושום ,
בקערה נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת מעט מלח לקצף יציב ,מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הריקוטה עד לקבלת מסה אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית עם הבורגול ומסדרים את פרחי הברוקולי שקועים בתערובת הריקוטה ,בזמן האפייה התערובת תופחת בין פרחי הברוקולי ,
אופים בתנור חם 25-30 דקות ומגישים חם….
המאפה עשיר בסידן – כ-410 מ"ג סידן למנה
ריקוטה היא גבינה רכה ופשוטה להכנה, הנוצרת מהמים שנשארו מתהליך הכנה של גבינה אחרת. בדרך הכנה זו, הריקוטה היא דלת שומן עד מאוד. גם שמה של הגבינה (ריקוטה, באיטלקית – בישול מחדש) נובע מתהליך הכנתה. גבינת הריקוטה עשירה בסידן יחסית לשאר הגבינות הרכות.
בורגול הנו השם הערבי למוצר מזון ים תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה.
100 גרם בורגול לא מבושל מכילים 340 קלוריות וכ13-10- גרם חלבון, תלוי בזן החיטה. זהו גם מקור חשוב לאשלגן, אבץ, זרחן, וויטמיני – B במיוחד ניאצין .B3
ברוקולי
העלים והתפרחת מהווים מקור מעולה לבטה קרוטן. הגבעול עשיר בויטמין C ויטמין 1B וויטמין 3B אשלגן, זרחן וסיבים.