לחם טבעוני ללא גלוטן
לחם לחם!!! אוורירי, טעים, נימוח בפה, כמו שלחם צריך להיות. השחקנים הראשיים הם הקמחים הבריאים ללא גלוטן, הם גם לא אלרגניים(אין פה סויה, תירס, שומשום, בוטנים או אגוזים) . הלחם כשר לפסח אפילו לאלה שלא אוכלים קטניות.
נוזלים:
2 ורבע כפיות שמרים יבשים
1 כוס חלב צמחי חמים
2 כפיות סוכר קנים
1 כוס מים חמימים
5 כפות זרעי פשתן או צ'יאה טחונים
3 כפות שמן זית
2 כפיות חומץ תפוחים
יבשים:
1 כוס קמח קינואה
1 כוס קמח אורז לבן
1 כוס קמח טפיוקה
רבע כוס קמח כוסמת
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- בקערה בינונית מערבבים את החלב הצמחי החמים עם השמרים והסוכר. משהים כ-10 דקות כדי לתת לשמרים לתסוס.
- מוסיפים את המים החמימים, שמן, זרעי פשתן טחונים לתוך תערובת השמרים, מערבבים עם כף עץ ומקציפים עם מקצפת. משהים כ-2 דקות כדי לתת לזרעי הפשתן להתנפח.
- בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את כל המרכיבים היבשים, מוזגים את המרכיבים הרטובים לתוך הקערה ומערבבים עם כף עץ.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. בעזרת גב של כף, מחליקים את התערובת ובעדינות לוחצים עליה כדי להבטיח שאין אויר כלוא בתוך התערובת.
- נותנים לתערובת לתפוח 30-45 דקות במקום סגור וחמים עד שהיא מכפילה את נפחה. אם הנפח הוכפל לפני הזמן, אין צורך לחכות.
- מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים 60 דקות. מוציאים מהתנור, נותנים ללחם להתקרר ומעבירים לרשת להמשך קרור. פורסים את הלחם רק כשהוא קר.
מה יכול להחליף פשתן או צ'יה?
היי שירה,
הפשתן במתכון הזה הוא בעצמו תחליף לביצים. אפשר להחליף בקמח חומוס מדולל במים אם לא רוצים את זרעי הפשתן. זה ייתן את המרקם של הביצים.
בברכה,
ענת.
מחילה אם כבר מדברים על בריאות אז סודה לשתיה ואבקת חייבים להיות בדוק ו100% אורגני בלי חומרים כימיים.
צודקת לגמרי, תודה רבה על ההארה דוריס יקרה