חגיגת אורז פרא צבעונית
אורז בר איננו אורז כלל – כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. צבעו חום כהה עד שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בהם הזרימה איטית בצפון ארה"ב (בעיקר במינסוטה) ובקנדה.
אורז פרא, שנקרא באנגלית Mixed Rice או Mixed Wild Rice, הוא תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר (שכאמור: אינו אורז). יבואנים אחדים מייבאים את התערובת כמות שהיא, אחרים מערבבים בארץ את שלושת או ארבעת הסוגים. מלבד יתרונותיו הבריאותיים כאורז מלא (או כאורז מלא בתוספת אורז בר), יתרונו של אורז זה בטעמו המצוין ובססגוניותו: הוא פשוט עושה שמח בצלחת.
מנה של אורז פרא, שכאמור מכילה גם דגן מלא (סוגי האורז השונים) וגם קטניה(אורז הבר), מכילה חלבון מלא!
מנה זו הינה מנה מאוד חגיגית. יש כאן גם עשבי תיבול, ואוכמניות מיובשות.שקדים ופיסטוקים. אושר של צבעים וטעמים שמאפיל לעתים על המנה העיקרית או יכול להוות מנה עיקרית טבעונית מצוינת בפני עצמה!
המרכיבים:
1 כוס אורז פרא
1 וחצי כוסות עשבי תיבול קצוצים מעורבים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק ושמיר)
2 כפות שמן זית
50 גרם אוכמניות מיובשות
2 שיני שום פרוסות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/2 כוס שקדים טבעיים לא קלויים ולא מומלחים
1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים ולא מומלחים
אופן ההכנה:
- מבשלים את אורז הבר בצורה הבאה: 1 כוס אורז לכל 2.5 כוסות מים, 1 כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח – למשך 40 דקות מכוסה על אש נמוכה, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 4 דקות נוספות. מסננים את האורז משארית המים.
- במחבת עם 2 כפות שמן זית מערבבים ומטגנים את כל המרכיבים יחד למשך כ-2 דקות ומגישים.