חומרים:
1 כוס אורז מלא
2 וחצי כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 בצל קצוץ
2/1 כוס שעועית מאש
סלסילת פטריות חתוכות לחתיכות קטנות
חצי כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקאט
אופן ההכנה:
- משרים את שעועית המאש למשך 8 שעות , שוטפים ומסננים היטב מהמים.
- שמים את השעועית בסיר קטן עם כוס וחצי מים, מחממים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהשעועית מתרככת. מסננים.
- במקביל שוטפים את האורז, מסננים היטב, וקולים על אש גבוהה בסיר יבש (ללא שמן) עד שכל המים מתאדים. מוסיפים 2 שיני שום ומעט מלח, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות עד שהמים נספגים לחלוטין.
- במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים למחבת את 2 שיני השום הנותרות, הפטריות ומטגנים כ-5 דקות נוספות על אש קטנה. מוסיפים את הבצל הירוק, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים.
- מערבבים עם האורז והעדשים בעדינות. מגישים!