ענת גרינברג – רפואה טבעית ענת גרינברג – רפואה טבעית
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • הרצאות
  • קורסים וסדנאות
    • לוח סדנאות בישול בריא עד סוף יוני 2018
    • קורס בישול בריא מקיף
    • מועדי סדנאות קרובות
    • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • הרצאות
  • קורסים וסדנאות
    • לוח סדנאות בישול בריא עד סוף יוני 2018
    • קורס בישול בריא מקיף
    • מועדי סדנאות קרובות
    • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • הרצאות
  • קורסים וסדנאות
    • לוח סדנאות בישול בריא עד סוף יוני 2018
    • קורס בישול בריא מקיף
    • מועדי סדנאות קרובות
    • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
  • עמוד הבית
  • אודות
  • טיפולים
    • נטורופתיה ותזונה בריאה
    • טיפול תזונתי במחלות
    • צמחי מרפא
    • רפלקסולוגיה
    • טיפול בפרחי באך
    • ארומתרפיה
    • אירידיולוגיה
    • דמיון מודרך
  • הרצאות
  • קורסים וסדנאות
    • לוח סדנאות בישול בריא עד סוף יוני 2018
    • קורס בישול בריא מקיף
    • מועדי סדנאות קרובות
    • קורסים וסדנאות בישול בריא
  • מאמרים
  • טיפים ומתכונים
    • סלטים
    • מרקים
    • בשר ועוף
    • דגים
    • צמחוני
    • אפייה
    • מתוק ובריא
  • עדויות
  • צרו קשר
  • בלוג
ראשי » קורסים וסדנאות בישול בריא

קורסים וסדנאות בישול בריא

כמה זמן אתם רוצים להעביר את המשפחה לאורח חיים בריא אך אינכם יודעים איך לעשות את השינוי? כמה פעמים ניסיתם ובני הבית אמרו שהאורז המלא קשה מדי והפסטה המלאה מרה?

אם חשובה לכם הבריאות שלכם ושל בני משפחתכם ואתם רוצים ללמוד לבשל בריא פשוט וטעים, אתם מוזמנים להכרות ולמידה עם המטבח הבריא, באווירה קסומה ורגועה.

ביחד נלמד ונבשל עם חומרי גלם טבעיים מהמטבח האורגני ללא תוספות של אבקות מזון מעובד ומתועש.

יינתן דגש על צורת הבישול, צירופי מזון, שמירה על ערכי המזון ושימוש נכון בשמנים איכותיים וממתיקים טבעיים. כמו כן נלמד על עשבי תיבול ותפקידם בשמירה על הבריאות.

בואו לסדנת בישול בריא להורים וילדים, יחד עם ילדכם, ותוכלו ליהנות מחוויה מחנכת ומלכדת.

תרגשו חבר/ה, בן/בת זוג, קרוב משפחה או חבר/ה לעבודה עם סדנת בישול בריא מתוכננת במיוחד עבורם.

באוירה ביתית במטבח שלי בהוד השרון או במיקום אחר שתבחרו.

לרשותכם מגוון של קורסים וסדנאות:

 

  • קורס מקיף ומורחב לבישול בריא
  • סדנת בישול בריא חד פעמית
  • סדנת דגנים מלאים וקטניות
  • סדנת בישול לחורף בריא
  • סדנת מרקים בריאים
  • סדנת לחמים בריאים
  • סדנת אפייה בריאה
  • סדנת בישול בריא אסייתי
  • סדנת סושי בריא
  • סדנת בישול בריא איטלקי
  • סדנת פאסט פוד בריא
  • קורס  בישול בריא – דגים
  • קורס בישול בריא – בשר ועוף

סדנאות יעודיות

  • סדנה לסוכרתיים
  • סדנה ללא גלוטן
  • סדנה להורדת כולסטרול
  • סדנה להורדת לחץ דם
  • סדנה לניקוי רעלים

 

קורס מקיף ומורחב לבישול בריא – 4 מפגשים בני 3.5 שעות כל אחד

מפגש 1 – הקדמה וירקות ופירות – תזונה בריאה מהי? סוד הפיט וכימיקלים. ירקות ופירות וסגולותיהם. מתכונים בריאים מירקות ופירות – סלט טבולה קינואה ורימונים, סלטי קטניות, סלט מנגו, סלט אפרסקים ברוטב שמיר, ועוד.

מפגש 2 – דגנים וקטניות – היכרות עם מגוון דגנים מלאים וקטניות והיתרונות הטמונים בהם. תבשילי דגנים וקטניות טעימים ובריאים – המבורגר דגנים וקטניות, תבשילי קדירה, מרקים, מג'דרה בריאה, פלאפל בריא, סלט שעועית שחורה וירקות ועוד.

מפגש 3 – בישול ים תיכוני ואיטלקי –פירמידת המזון הים תיכונית ויתרונותיה לאריכות ימים. סודות המטבח הים תיכוני והאיטלקי. מתכונים בריאים – ריזוטו כוסמין ובטטה, פטוצ'יני פטריות מאטריות אורז מלא, ניוקי בטטה ברוטב פסטו עם אגוזי מלך וקשיו, פיצה בריאה ופוקצ'ת שום ורוזמרין מקמח כוסמין מלא, סלט קטניות טוסקני ועוד.

מפגש 4 –  אפייה וקינוחים בריאים – לחמניות שיפון, חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא עם צימוקים שיכורים, פיצה בריאה, לחם ממולא עלי מנגולד וגבינת ברינזה, מרק מלון ופירות יער, סלט פירות עם גרניטה שזיפים, קרוסטטת פירות קיץ, עוגיות טחינה, מאפינס שיבולת שועל וצימוקים, פנקייקים בריאים ועוד.

סדנת בישול בריא חד פעמית – מפגש אחד בן 3 שעות

במפגש זה תקבלו צוהר לתוך העולם הנפלא של הבישול הבריא, תלמדו מהי תזונה בריאה, כיצד לבשל בצורה שתשמר כמה שיותר את הערך התזונתי של המזון, איך מבשלים דגנים מלאים כמו אורז מלא? איך מבשלים קטניות? כמה זמן צריך להשרות? . לאחר ההרצאה תוכלו לבשל מתכונים צמחוניים בריאים – סלט טבולה קינואה, תבשיל קדירה צמחוני, מרק קטניות עם לחמניות כוסמין, המבורגר דגנים וקטניות, עוגות ועוגיות בריאות ועוד.

סדנת דגנים מלאים וקטניות – מפגש אחד בן 3 שעות

תזונה מלאת בריאות – נלמד על היתרונות של דגנים מלאים וקטניות, השילוב המנצח ביניהם, כיצד להשרות, לבשל, להתגבר על הגזים, ולהגיע לתוצאות בריאות ומאוד טעימות.

עם דגנים וקטניות אפשר להכין סלטים, מאפים, מוקפצים, ממרחים, ממולאים ותבשילים – עולם ומלואו!

סדנת בישול לחורף בריא – מפגש אחד בן 3 שעות

אין חורף בלי מרק מהביל, נזיד סמיך וחם שמחמם את הבטן, פשטידה חמה וטעימה וניחוחות וטעמים של לחמים ולחמניות חמים וטעימים. – בסדנא זו תלמדו להכין ותטעמו מכל אלה.

סדנת מרקים בריאים – מפגש אחד בן 2.5 שעות

אין כמו מרק חם, סמיך ומהביל כדי לגרש את הקור.

בעזרת המרק ניתן למצות את טעמם של מאכלים שבצורה אחרת קשה לאכול אותם, כגון גרעינים, דגנים מלאים, קטניות ושורשים. את המרקים מכינים ממגוון רחב מאוד של מרכיבים.

נלמד על סוגי מרקים שונים ונכין מרקים עם דגנים מלאים כגון אורז מלא, חיטה מלאה, גריסי פנינה, גרעינים כגון גרעיני דלעת או גרעיני חמניה, קטניות כגון שעועית, חומוס, עדשים, אטריות אורז, אצות או פטריות. לקבלת ערך תזונתי מירבי במרק שלנו אנחנו מקפידים על שימוש בירקות טריים ומשובחים, עשבי תיבול רעננים, תבלינים איכותיים וכל אלה מתבשלים עם המון אהבה וללא שום אבקות מרק!!

סדנת לחמים בריאים – מפגש אחד בן שעתיים וחצי

לפני עשור נחשבו המאפים החומים האלה, מלאי הגרעינים בחוץ ובפנים, לתופעה משונה, משהו ששייך רק לטבעונים תימהוניים. היום המצב הפוך – מוצרי מאפה שכתוב עליהם "קמח מלא" או "שבעה דגנים" הפכו לאטרקטיביים יותר ויותר. לא תמיד יש לזה כיסוי ולא תמיד אנחנו יודעים מה הכניסו למאפה ה"מלא" שקנינו בסופר.

בסדנת לחמים נכין לחמים נהדרים ועתירי כל טוב בהנאה רבה ונדע בדיוק מה יש בכל ביס. נאפה חלות מתוקות עם דבש וצימוקים שיכורים מקמח כוסמין מלא, לחמניות שיפון, פוקצ'ות ופיצות בריאות מקמח חיטה מלאה, לחם מבצק פריך ממולא בעלי מנגולד וגבינת ברינזה, מאפים מתוקים מבצק טחינה ממולאים באגוזים, צימוקים וברנדי ועוד.

סדנת אפייה בריאה – מפגש אחד בן 3 שעות

רוצים ללמוד לאפות עוגות ועוגיות בריאות, לחמים ולחמניות, פשטידות, פאי רועים בריא, לזניה בריאה? בואו לחוויה מענגת של אפייה עם קמחים בריאים כגון שיפון, כוסמין, קמח קינואה, קמח סויה, קמח חומוס ועוד  תלמדו על סוגי קמחים שונים, דרכי התפחה קלות ומהירות, התנהלות עם בצק שמרים ושאור ועוד.

סדנת בישול בריא אסייתי – מפגש אחד בן 3 שעות

רזי הבישול היפני, תאילנדי וויאטנמי בסדנת בישול אסייתית עם ניחוחות מהמזרח הרחוק. נבשל מוקפצים, סלטים, מרקים ותבשילים תוך שימוש באצות, פטריות, מיסו, טופו ועוד. נלמד על סוגי רטבים, שימוש בבוטנים במטבח הויאטנמי, שימוש בחלב קוקוס ועוד.

סדנת סושי בריא – מפגש אחד בן 3 שעות

מי לא אוהב סושי? בסדנה זו נכין רולים מסוגים שונים – פוטומאקי, אינסייד אאוט, קונוסים וסנדביצ'ים. נלמד להכין את אורז הסושי, את הטמאגו שהיא חביתה יפנית ונכין סושי טעים ובריא.

סדנת בישול בריא איטלקי – מפגש אחד בן 3 שעות

הבישול האיטלקי נלמד כאן כדוגמא לבישול הים תיכוני העושה שימוש רב בירקות, פירות, דגנים וקטניות, אגוזים וזרעים. אנחנו נכין את אותן מנות אהובות מהמטבח האיטלקי בשידרוג של ריאות וגם טעם. הריזוטו שלנו, במקום מאורז לבן עתיר עמילן יוכן מגרגרי כוסמין מלא, הניוקי שלנו יוכן מבטטה במקום מתפוחי אדמה. הבטטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך יותר מתפוח האדמהף עשירה יותר בסיבים וטובה יותר לבריאות. נכין פטוצ'יני מאטריות אורז מלא במקום חיטת דורום, אופציה מצוינת לרגישים לגלוטן או סתם אנשים שרוצים להמעיט בגלוטן, סלט קטניות טוסקני טעים ובריא וקינוחים איטלקים בריאים.

סדנת פאסט פוד בריא – מפגש אחד בן 3 שעות

פאסט פוד יכול להיות בריא? אז זהו שכן. אפשר בהחלט לבשל מתכונים בריאים ומהירי הכנה שהכנתם לא עולה על 15 דקות. דפי אורז ממולאים, מוקפצים, סנדביצ'ים בריאים, ביצים עלומות על מצע תרד, סלט ירקות ואטריות שעועית, ועוד.

קורס בישול בריא דגים – שני מפגשים בני 3 שעות כל אחד

כולנו יודעים שדגים זה בריא. רובנו גם אוהבים לאכול אותם אבל רק אצל מעטים הדג הוא חומר גלם קבוע במטבח. יש לכך הרבה סיבות: המחיר, הזמינות, חוסר הידע, הריח והעין המזוגגת שתוקעת בנו מבט מאשים. כדאי מאוד להתגבר על כל אלה. תנו למוכר הדגים להתאמץ בשבילכם. אם תבקשו ממנו יפה, הוא יקשקש, יחתוך, יפלט, יטחן וגם ייתן עצה או שתיים. לכם נותר רק לבשל, ודגים במילא אוהבים בישול קצר, אם בכלל. בואו ללמוד על סוגי דגים, ערכם התזונתי, איזה צורות בישול מתאימות לכל סוג של דג. יחד נכין סביצ'ה סלמון, מרק דגים ועגבניות, דניס חגיגי על מצע קוסקוס לימוני, קבב מוסר ים על מצע יוגורט וזיתים ירוקים, סלמון במעטפת חרדל ותבלינים, ועוד מתכוני דגים נהדרים.

קורס בישול בריא – בשר ועוף – שני מפגשים בני 3 שעות כל אחד

רובנו אוכלים יותר חלבון מן החי ממה שצריך. הדברים אמורים בעיקר לגבי בשר אדום, ובמידה פחותה לגבי עוף. ירקות, פירות, דגים ושמן זית הם מעיקרי פירמידת המזון הים תיכוני, שהוכח כבעל יתרונות בריאותיים רבים. בפירמידת המזון עוף ודגים מופיעים במקום השמור למאכלים שמומלץ לאכול מהם מספר פעמים בשבוע, אך הבשר האדום מופיע בקצה הפירמידה, כמאכל שרצוי לצרוך רק פעם בחודש או בכמויות קטנות. בסדנא זו נציג אפשרויות בריאות וטעימות לצרוך בשר בכמויות סבירות, עם דגש על טכניקות הכנה דלות שומן ועשירות בטעם. נכין תבשיל קדירה עם ירקות שורש ביין אדום, קרפצ'יו סינטה, שניצלים בריאים, המבורגר בריא, רוסטביף הודו ברוטב פסטו קשיו ואגוזי מלך, חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וצלפים, ועוד.

סדנאות ייעודיות:

סדנה לסוכרתיים –  מפגש אחד בן 3 שעות

הסדנה כוללת שילוב של בישול מעשי עם שיחה והדרכה בנושאי תזונה בריאה עבור אנשים המתמודדים עם מחלת הסוכרת. במהלך הסדנה מועבר ידע במגוון נושאים תזונתיים, ניתנים כלים מעשיים לארגון סדר היום האישי בנושא של אכילה בריאה וטעימה, אנו מבשלים מתכונים טעימים ובריאים, לומדים על אופני המתקה שלא מפרים את איזון הסוכר בגוף, איך לשמור על רמות סוכר מאוזנות לאורך כל היום, מה לאכול לפני ואחרי פעילות גופנית ועוד.

סדנה ללא גלוטן – מפגש אחד בן 3 שעות

לאלו מאיתנו המתמודדים עם מחלת הצליאק, ואינם מסוגלים לעכל מזונות המכילים גלוטן (חלבון הנמצא בעיקר בחיטה אך גם בדגנים אחרים ובבירה) או אנשים הרגישים לגלוטן, או פשוט רוצים להפחית את צריכת הגלוטן היומיומית שלהם, סדנה זו תתאים.

נכיר סוגי קמח חלופיים כמו קמח סויה, קמח חומוס, קמח דוחן, קמח קינואה וקמחים אחרים, ונכין מאכלים ומאפים קלים להכנה וטעימים ללא גלוטן.

סדנה להורדת כולסטרול – מפגש אחד בן 3 שעות

רבים מאיתנו מתמודדים עם רמות כולסטרול גבוה ורוצים להיעזר בתשונה נכונה על מנת להפחיתו. בסדנה זו נכיר דיאטה מיוחדת להורדת הכולסטרול, נלמד מה בתזונה שלנו מוריד יותר כולסטרול ומה פחות, ונכין מתכונים טעימים להפליא דלי כולסטרול ואף כאלה המסייעים בפינוי הכולסטרול הרע מהגוף.

סדנה להורדת לחץ דם – מפגש אחד בן 3 שעות

לחץ דם גבוה הוא הרוצח השקט. מאוד חשוב לטפל בו וניתן בהחלט לטפל בו ע"י תזונה מתאימה. מה גם שמרבית התרופות להורדת לחץ הדם הן בעלות תופעות לוואי לא נעימות. בסדנה זו נלמד על תזונה מיוחדת להורדת לחץ דם בצרוף עם מיצים ושייקים מורידי לחץ דם ויחד גם נכין מתכונים טעימים ובריאים שיסייעו לנו בהורדת לחץ הדם.

סדנה לניקוי רעלים – 3 מפגשים בני 3 שעות

מי מאיתנו לא מרגיש לעיתים עייפות, כאבי בטן, גזים, חוסר אנרגיה, קצת עליה במדדי הכולסטרול, רמות הסוכר בדם לא ממש מאוזנות, וכמובן עליה לא רצויה במשקל. אם משהו כאן רלוונטי, אפילו במקצת, לגביכם, אתם מוזמנים לעבור איתי סדנת ניקוי רעלים ייחודית המשלבת תזונה וצמחי מרפא וחוויה מעשית של בישול מאכלים טעימים ובריאים שילוו אתכם בתהליך הניקוי כדי שלא תרעבו במהלך הניקוי ויהיה לכם גם טעים.
אתם תידהמו לראות כיצד בדיקות הדם מתאזנות, המערכת כולה חוזרת לתפקד בשיאה, ובונוס – ירידה במשקל ! והכל בקלות בפשטות ובנעימות. מומלץ בחום!

ענת מתארחת אצל נעמה
לייעוץ וזימון תורים – מלאו את הטופס
הצטרפו אלינו בפייסבוק :)
התמחויות
  • בישול בריא
  • צמחי מרפא
  • תזונת ספורט
  • טיפול בסרטן
  • טיפול בהתמכרויות
  • טיפול בילדים
הטיפולים
  • נטורופתיה ותזונה בריאה
  • צמחי מרפא
  • רפלקסולוגיה
  • טיפול בפרחי באך
  • דמיון מודרך
  • ארומתרפיה
  • אירידיולוגיה
זכויות יוצרים ל ענת גרינברג - רפואה טבעית. כל הזכויות שמורות. טלפון: 054-5242423
We WordPress
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס