פיסלדייר (בצרפתית Pissaladière) הוא מאפה צרפתי מאזור פרובאנס שבדרום צרפת, מאוד דומה לפוקאצ'ה האיטלקית, ומעליו שמים בצלים מבושלים או מאודים בישול ארוך, כזה שמקרמל את הבצל, וכן שום מאודה (הרבה), זיתי קלמטה, ויש אשר שמים גם אנשובי, עגבניות פרוסות או מרוסקות וצלפים.
המאפה נאפה כמו אפיית פוקאצ'ה או פיצה ומוגש חם.
אני מציגה את המתכון בגרסא בריאה עם קמח כוסמין מלא. טעים לא פחות (אמא שלי עדהJ)
טעים מאוד עם כוס בירה צוננת!
חומרים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
1 כפית דבש
על הפיסלדייר
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
2 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית לטיגון
2 עגבניות פרוסות דק
עשבי פרובאנס
מלח ים
פלפל שחור
תוספות נוספות:
1 צנצנת אנשובי משומר
זיתי קלמטה
צלפים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם מלח ושמרים יבשים.
- מוסיפים מים פושרים, שמן זית ודבש ומערבבים בידיים עד ליצירת בצק גמיש וחלק.
- מניחים בקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים ומוגן ל-30 דקות.
- בינתיים מכינים את התוספות: מחממים מחבת רחבה ושטוחה עם שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס והשום, מעט מלח ים אטלנטי ומטגנים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהבצל והשום רכים מאוד ומתוקים.
- לשים את הבצק בידיים, כדי להוציא ממנו את האוויר שנוצר בתהליך התפיחה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית ובעזרת מברשת.
- מניחים את הבצק על נייר האפיה, ומשטחים אותו בעזרת האצבעות כשהן משומנות כדי שלא יידבק לאצבעות. עושים גומות.
- מפזרים את תוכן המחבת על גבי הבצק, מוסיפים עגבניות פרוסות, אנשובי, צלפים, זיתים, מזליפים על הכל מעט שמן זית ומפזרים מעל עשבי פרובאנס.
- מכניסים לתנור מחומם ל-220 מעלות למשך כרבע שעה, עד שהשוליים פריכים וזהובים.
מה זה עשבי פרובאנס?
היי דורין,
עשבי פרובאנס היא תערובת יבשה של עלי טימין, רוזמרין, אורגנו ולבנדר. אפשר לקנות כל אחד בנפרד ולערבב או לקנות את זה כבר מעורבב בשם "עשבי פרובאנס". חוות התבלינים מוכרת עשבי פרובאנס, וגם אפשר למצוא במרכולים באזור התבלינים בד"כ באריזת זכוכית עם מטחנה.
בברכה,
ענת