עוגת בננה ומייפל ללא סוכר וללא גלוטן

מצרכים:

4 ביצים

1 ו-1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

½ כוס ממרח שקדים

½  כוס סירופ מייפל אמיתי

2 בננות בינוניות בשלות, מעוכות היטב

½ כפית קינמון

½ כפית ג'ינג'ר טחון

½ כפית אגוז מוסקאט טחון

2 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב יחד עד שנוצרת עיסה די קשה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת או לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים עד מקסימום ¾ מהגובה, כדי שהמאפינס לא יגלשו במהלך האפיה.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום מלמעלה והעוגה/מאפינס יציבה/יציבים.
  6. מצננים מעט וחולצים את המאפינס מהשקעים או חותכים לפרוסות ומגישים.
2 תגובות
  1. זיו הגב

    לא ציינת כמות במייפל???

  2. ענת גרינברג הגב

    הי זיו,
    תודה רבה שעדכנת אותי, הכמות היא חצי כוס. תיקנתי גם במתכון.
    שוב תודה וכל טוב
    ענת.

השארת תגובה