עוגיות טחינה וקמח קינואה ללא גלוטן
עוגיות פריכות, נימוחות בפה, מכילות קמח קינואה מלא חלבון, ללא טיפת גלוטן. הקינואה מפחיתה תדירות מיגרנות, מורידה את שכיחות האסטמה בילדים ומסייעת לנשים לאחר הפסקת הווסת.מכילה חלבון איכותי ומתאימה לכווווווולם.
חומרים ל-30 עוגיות:
180 גרם (½1 כוסות) קמח קינואה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר קנים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהורה
1/2 כוס טחינה גולמית
לציפוי:
1/3 כוס שומשום מלא
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבלים קמח, סוכר, חמאה ותמצית וניל במעבד מזון עם להב פלסטיק או במיקסר עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים טחינה ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק.
3. יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 3 ס”מ ומשטחים. טובלים את כיפות העוגיות בשומשום ומניחים בתבנית.
4. אופים 25-20 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות בצינון. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות עד שבועיים.