לחמניות שיפון ובטטה
לחם שיפון יותר מלחם לבן ואפילו מלחם קל: הוא מסייע ביצירת תחושת שובע, ולא גורם להפיכת סוכרים עודפים לשומנים. שילובו בדיאטה יכול לסייע לתהליך ההרזייה, והמבנה המיוחד שלו אף עשוי לסייע במניעת התפתחות סוכרת. לחם שיפון הוא דחוס ומשביע ומתאים מאד לכריכים עמוסים בממרחים בשלל טעמים. רוצים שהילדים יאכלו בריא או אולי להפתיע את האורחים שלכם בלחמניות שיפון ביתיות? הנה לכם מתכון קל ומהיר להכנה.
המרכיבים לכ-20 לחמניות קטנות:
350 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בנות 2 ס"מ
2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1 ורבע כוסות קמח שיפון
1 כפית מלח
רבע חבילה שמרים טריים (חבילה שוקלת כ-50 גרם) או 3.5 כפיות שמרים יבשים
1 ורבע כוסות מים פושרים
2 כפות עלי טימין טרי
גרעינים שונים לציפוי – גרעיני דלעת, זרעי פשתן, שומשום וכדומה.
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מרתיחים מים עם קורט מלח על להבה גבוהה. מוסיפים את הבטטה ומרתיחים.
- מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-30 דקות, עד ריכוך הבטטה.
- מסננים את הבטטה, מעבירים לקערה בינונית, מועכים בעזרת מזלג ומצננים.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמחים והשמרים והמלח.
- מרסקים את הבטטה עם חצי מהמים הפושרים במעבד מזון או עם מזלג, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את תערובת הבטטה ואת עלי הטימין לקערה ולשים היטב.
- מוסיפים בעדינות את שארית המים תוך כדי לישה עד שנוצר בצק רך ואחיד (לא שופכים מראש את כל המים, כי הבצק עלול להיות נוזלי מדי).
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ולשים אתו מעט בידיים כדי לוודא שהוא אחיד.
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, למשך כשעתיים.
- כאשר הבצק הכפיל את נפחו מחלקים לחתיכות לפי גודל הלחמניה הרצוי לכם, ויוצרים כדור מכל חלק.
- מרטיבים קלות את כדור הבצק ומצפים בתערובת הגרעינים.
- מתפיחים שוב למשך כשעתיים-שעתים וחצי בטמפ' החדר.
- אופים בתנור בחום של 220 מעלות כ-35 דקות.
- מצננים היטב ובתיאבון.