חזה עוף אפוי בציפוי אגוזים
חזה עוף יכול להיות מנה מאוד עסיסית וטעימה. במתכון זה אנחנו משתמשים בחזה עוף רגיל, לא שניצל עוף. חזה העוף נקרא פרפר. מנת חזה עוף היא חצי פרפר. סלט ליד ויש לכם מנה בריאה וטעימה מאוד.
מצרכים ל-6 מנות:
6 חזות עוף ללא שומן וגידים
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
פלפל גרוס לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים יחד פירורי לחם, אגוזים טחונים, פטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל לתערובת אחידה. מפזרים את התערובת על צלחת רחבה.
- מכינים את בלילת הביצים: בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, חרדל, שום, מלח ופלפל וטורפים יחד.
- מסדרים על גבי תבנית תנור נייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.
- טובלים כל חזה עוף בתערובת הביצים משני הצדדים, ומעבירים לתערובת האגוזים, אז מצפים היטב בשכבה עבה ואחידה מכל הכיוונים.
- מסדרים את חזות העוף המצופים על גבי התבנית.
- אופים במשך כ-12-15 דקות עד שהציפוי מזהיב והחזות נותרים עסיסיים מאוד.